Drie van de tofste horlogemerken

a close up of a person wearing a watch

Natuurlijk schieten er direct een aantal namen in het hoofd als het gaat om horlogemerken, maar daar gaan we juist even vanaf wijken. We duiken dieper in de markt van luxe horloges, met als hoogtepunt drie hele toffe merken: IWC, Breitling en Omega. En wat deze merken als overeenkomst hebben. Lees snel mee!

IWC

Allereerst een van de meest klassieke merken als het gaat om uitstraling en design: IWC heeft al sinds jaar en dag een bepaalde look and feel in de collectie en daarmee zijn ze ijzersterk. Modellen als de Portuguese, Portofino en Pilot zijn uniek en juist daarom zo geliefd bij horlogeliefhebbers. Niet alleen de moderne IWC modellen zijn in trek, maar ook de (neo) vintage modellen van IWC worden steeds populairder door de mooie inscriptie op de wijzerplaat. En het leuke hiervan is: de vintage modellen zijn behoorlijk betaalbaar, de nieuwe modellen van IWC Schaffhaussen kun je aankopen onder de officiële retailprijs. En da’s natuurlijk een fijne win-win situatie.

Breitling

Bekend door de Navitimer, prachtige Premier-lijn en sportievere modellen als de Colt, SuperOcean en Endurance collectie. Breitling is op het moment goed aan de weg aan het timmeren om hun merk sterker neer te zetten, met mooie functies, rustigere wijzerplaten en betere afwerking. Het B01-uurwerk is het nieuwe parade-paardje van Breitling en tikt als een zonnetje. Let wel: als het uurwerk een service nodig heeft, dan ben je inmiddels overgelaten aan Breitling zelf, en niet meer bij de onafhankelijke specialist. Klein nadeel als het gaat om de Breitling collectie. Een voordeel van Breitling in de huidige markt: ook dit merk kun je met een flinke korting online scoren, vaak wel tot 20% of meer!

Omega

De Speedy. Wat moeten we daar nu nog over vertellen? Een van de meest unieke horloges qua historie en een absolute favoriet bij iedere liefhebber. De Speedmaster Professional Moonwatch is niet voor niets een ultiem horloge. Naast deze collectie kun je bij Omega ook terecht voor de Constellation (wat klassieker) of juist de Seamaster (sportief). Veel verschillende opties in de stal van Omega, en wederom een overeenkomst met Breitling en IWC: ook deze horloges kun je met een fikse korting online aanschaffen. En dat betekent dat je soms wel tot €4.000 korting krijgt ten opzichte van de prijs in de winkels. Da’s lekker zakendoen!

Laatste van blog