Brandon Wen: modeacademie, partner en meer informatie

multicolored wall in shallow focus photography

Hij komt dan misschien niet van België zelf, succes levert hij zeker wel voor ons land. Voor sommigen zal zijn naam een belletje doen rinkelen, anderen hebben geen idee over wie we het hebben wanneer zijn naam voorbijkomt. Althans, misschien does it make more sense als we z’n artiestennaam noemen?

Nou ja, je raadde het misschien al wel, maar in deze blog staat niemand minder dan Brandon Wen, a.k.a. Brandylaa centraal. Deze mode ontwerper is pas net over de dertig jaar en heeft het nu al geschopt tot het werken met de top van de wereld. Benieuwd naar wat er allemaal bekend is over dit prachtige persoon? Lees dan maar gauw verder!

Opgegroeid in Amerika

Je las het in de inleiding al eventjes, maar Brandon Wen is van oorsprong geen Belg, hoewel hij wel het een en ander voor ons land betekent. Wen groeide namelijk op in de Verenigde Staten. Op de middelbare school vond het moment plaats waarbij hij verliefd werd op mode. Hij volgde het programma Project Runway en voelde de drang om ook zelf te gaan creëren.

Uiteindelijk start hij een studie mode aan de Cornell-universiteit in Ithaca, New York. Hij rond dit succesvol af, maar is na deze studie nog niet klaar met studeren. Zo zou hij uiteindelijk ook een studie mode afronden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Royal Academy of Fine Arts) in Antwerpen. Na zijn opleidingen vertrekt hij opnieuw naar Parijs (hij was er al eerder geweest, toen zonder succes) en krijgt het voor elkaar samen te mogen werken met een aantal grote namen.

Link met België

Dat Wen een link heeft met België, heeft dus onder andere te maken met zijn opleiding die hij hier volgde. Echter is er tegenwoordig misschien nóg meer van te zeggen, omdat hij het heeft geschopt tot het directeur van de Antwerpse Modeacademie. Bovendien geeft hij er ook nog eens les en hoopt hij zijn studenten te inspireren om te durven en te creëren. De modewereld is hard en tijdens de opleiding wordt dat niet altijd gerealiseerd door studenten. Met een mix van bewustwording en toch nog het veilig creëren binnen de muren van de Academie wordt er zo goed mogelijk ingezet op de toekomst.

Eigen werk

Naast dat Wen op de Academie van allerlei balletjes omhoog moet maken, is hij zelf gelukkig ook nog actief in het ontwerpen. Je kan het zien als een freelance fashion designer en artiest, wie werkt aan collecties, opvoeringen en kunst. Helaas staat er niet altijd iets te koop op zijn website, maar als je het goed in de gaten houdt, kan jij misschien wel een stuk van hem aanschaffen.

don’t be jealous of my boogie.
you can say that you are not, but I always see you looking.

Brandon Wen (bron: https://www.brandylaa.com)

Bovenstaand citaat geeft goed weer van wat voor kunst je zou kunnen verwachten van dit beste persoon. Het is uniek, gedurfd, experimenteel en echt iets waar alleen hij voor staat. Uniciteit op z’n best, zou je wel kunnen stellen.

Partner

We kunnen goed begrijpen als Wen zou aangeven dat ongeveer zijn hele leven om de mode en zijn werk draait. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed, om het maar zo eventjes te zeggen. Tijd maken voor andere dingen in het leven wordt dan wat lastiger. Denk bijvoorbeeld aan het investeren van tijd in een relatie. Het is niet dat dat allemaal vanzelf gaat. Hoewel we niet weten of Brandon een partner heeft/ er eentje wil, zouden we het om die reden kunnen begrijpen dat er nu geen ruimt voor is. Natuurlijk zou het wel leuk zijn, maar je hebt niet altijd alles te willen en dient daarin keuzes te maken. Anyway, mocht er een wel een liefde aanwezig zijn, dan gunnen we de twee al het geluk van de wereld.

Een kleurrijke toekomst

Wen groeide op met een Spaanse moeder en een Chinese vader, maar groeide op in Amerika. Zich overal heel erg thuisvoelen deed hij dan ook niet. In Spanje is hij geen Spanjaard en in China geen ‘echte’ Chinees. Daar zou je moeilijkheden door kunnen ervaren, maar Wen zet het juist in om in contact te komen met van allerlei verschillende mensen uit verschillende culturen. Super gaaf, als je het ons vraagt.

Hoe de toekomst er voor deze man uitziet, kan natuurlijk niemand vertellen. Echter hopen we dat hij nog veel kansen krijgt en dat hij ze met twee handen aanpakt. Misschien wat bevooroordeeld, maar wij zijn groots fan en kunnen niet genoeg krijgen van alle stukken en collecties die hij uitbrengt. Hoe zit dat bij jou?

Laatste van blog