De allerbeste dating apps in België

woman in pink brassiere lying on bed

Online dating is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het idee dat je de liefde van je leven alleen maar kan ontmoeten in de supermarkt bij, heel romantisch, het schap met zuivel, is al lang verleden tijd. Tenminste, voor degene die er graag pro-actief instaan en wel in zijn voor een beetje avontuur.

Ook in ons land, België, zie je dat steeds meer mensen gebruik maken van een online dating app. Echter is het zo dat er tegenwoordig ontzettend veel aanbieders zijn. Het gevolg? Heel veel mensen hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Om vervolgens toch maar weer op het eeuwige Tinder uit te komen. Niet doen, want er is zo veel anders leuks.

Waarom daten via een app?

Dating apps zijn platforms die mensen in staat stellen om online met elkaar te communiceren en relaties aan te gaan. Deze apps variëren in functies en doelgroepen, maar ze bieden allemaal een gemeenschappelijk doel: het helpen van mensen bij het vinden van liefde, vriendschap of romantische connecties.

Het handige aan zoiets is, is dat je zelf in een oogwenk kan bepalen of je met ‘iemand in zee gaat’ of niet. Heb je er geen zin meer in, dan kan je vrijwel direct ermee stoppen en zit je daar dus niet meer aan vast. Het is dus hartstikke gemakkelijk en je kan elkaar eerst rustig leren kennen via de chat. Een iemand die voldoet aan de ‘filters’ en ‘eisen’ zoals jij die hebt opgegeven.

Let op: we zijn ons bewust van de gevaren van online dating. Raadpleeg voor een volledige beschrijving hiervan andere websites. We zouden het vervelend vinden als je wordt gecatfished.

Verschillende datingapps

En nu, door naar waar het écht om gaat, de verschillende datingapps die je in België kan gebruiken. Lees je gauw verder?

#1 Bumble

Bumble is dé datingapp waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Het voelt als een dans waarbij de vrouwen de leiding hebben en mannen in afwachting zijn van een kans om te schitteren. Alsof je een boeiend sociaal experiment volgt, waarbij de dynamiek tussen de geslachten op een unieke manier wordt verkend. Bumble biedt een interessante kijk op moderne dating, waarbij traditionele rollen worden omgedraaid en nieuwe interacties ontstaan. Het is een platform dat een frisse blik werpt op hoe mensen elkaar online ontmoeten en communiceren. Naast een romantische relatie, kan je ook zoeken naar nieuwe vrienden of in sommige gevallen zelfs een soort nieuwe zakelijke relatie.

#2 Happn

Uitspraak: ‘heppun’ (en dus niet happ’n).

Deze app laat zien met wie je bent gekruist in het echte leven. Stel je voor, je maakt op een hoek van de straat oogcontact met een vreemdeling. Net als je je afvraagt wat er zou kunnen gebeuren, rijdt er een auto voorbij en is ‘ie daarna, poef, in het niets verdwenen. Gelukkig blijkt het zo te zijn dat zowel jij als hij de app Happn heeft. Deze app brengt jullie samen en vanuit daar creëert het een spannende mogelijkheid om verbinding te maken met mensen die je misschien hebt gemist in de drukte van het dagelijks leven. Hoe fantastisch klinkt dit? Gewoon geweldig, toch?

#3 Lexa

Serious Dating, Crazy Love” (Bron: Lexa)

Lexa, een toonaangevende datingwebsite die singles al jarenlang verbindt. Het is een digitale ontmoetingsplaats waar mensen van verschillende achtergronden samenkomen in hun zoektocht naar liefde en verbinding. Met een breed scala aan profielen biedt Lexa een platform waar singles de kans krijgen om elkaar te leren kennen en te ontdekken of er een klik is. Het is een levendige gemeenschap waar mensen elkaar kunnen vinden, ongeacht hun interesses of achtergronden. Lexa heeft bewezen een betrouwbare en effectieve manier te zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en relaties op te bouwen. Er zijn inmiddels al veel Lexa-relaties ontstaan en wellicht zijn jullie (jij en je toekomstige partner) wel de volgende!

#4 Fruitz

Deze app verbindt serieuze daters op basis van gedeelde interesses en intenties. Het biedt een platform waar gebruikers op een doelgerichte en betekenisvolle manier kunnen zoeken naar potentiële partners. Met Fruitz kunnen singles vertrouwen op een betrouwbare en gestructureerde omgeving, waarbij de focus ligt op het vinden van duurzame relaties. De app biedt een scala aan functies en tools om het matchingproces te vergemakkelijken, waardoor gebruikers de kans krijgen om echt te ontdekken of er een diepgaande verbinding mogelijk is. Of niet. Die diepgaande verbinding dan. Want elke fruitsoort geeft aan naar wat jij op zoek bent. Een serieuze relatie of toch een onenightstand. Makkelijker dan dit wordt het echt niet, hoor.

Tips voor het gebruik van dating apps

En nog even een aantal tips voor het gebruik van dating apps, omdat we graag willen dat je succes zal boeken.

  • Optimaliseer je profiel met duidelijke foto’s en een interessante bio
  • Wees voorzichtig met persoonlijke informatie en ontmoet altijd in een openbare ruimte
  • Wees oprecht en respectvol in je communicatie met matches
  • Wees geduldig en geef de app de tijd om geschikte matches te vinden
  • Spreek altijd voor de eerste keer op een publieke plek af. Dat zorgt toch voor wat meer veiligheid.

Ach, we weten zeker dat ook jij er wel komt! Op naar een fijne toekomst, waarin iedereen die liefde van zijn of haar leven kan vinden!

Conclusie

Dating apps hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen relaties aangaan, óók in België. Met een breed scala aan opties en functies bieden deze apps een handige en effectieve manier om liefde en verbindingen te vinden. Door het volgen van tips en het gebruik van de beste apps die beschikbaar zijn, kan een single als jij een succesvolle matches vinden en kan je jouw romantische horizon verbreden.

Laatste van blog