Geert Meyfroidt: partner, gezin, wiki en meer

doctor holding red stethoscope

Soms hoef je maar iemand aan te kijken en te denken: ‘wow, jij hebt het écht geflikt in je leven’. Geflikt in een positieve zin, wel te verstaan. Gewoon, zo iemand die gelukkig is in wat hij doet of iemand die fantastische dingen voor zijn medemens doet.

Een persoon waarvan we denken of nee, eigenlijk wel weten dat hij veel aanzien heeft, is Geert Meyfroidt. Trouwens niet zomaar Geert Meyfroidt, maar Prof. dr. Geert Meyfroidt. Deze beste meneer heeft inmiddels al ontzettend betekent voor de gezondheidswereld en het lijkt erop dat we ook nog in de toekomst veel van hem zullen leren.

Het werk Geert Meyfroidt

Misschien ken je zijn naam wel, maar weet je eigenlijk niet wat hij precies doet. Vandaar bij deze, een uitleg van zijn werk in de meest simpele vorm en nog meer relevante informatie.

Allereerst zijn functie in de vorm van kennisoverdracht. Al voor een langere tijd is Meyfroidt hoogleraar geneeskunde aan de KU Leuven. Hij heeft al talloze studenten gedoceerd en is zelf ook gepromoveerd aan deze universiteit.

Maar het doceren, dat is misschien niet waar het écht omgaat. Naast zijn functie als hoogleraar werkt Meyfroidt namelijk ook als intensivist in de UZ Leuven. Een intensivist is een arts die gespecialiseerd is in intensieve zorggeneeskunde, ook wel bekend als intensieve zorg of IC-geneeskunde. Deze medische specialist is getraind om de zorg te verlenen aan patiënten die ernstig ziek, kritiek of levensbedreigend ziek zijn. Intensivisten werken meestal op intensive care-afdelingen (IC’s) van ziekenhuizen en zijn verantwoordelijk voor het beheren van complexe medische problemen, het monitoren van vitale functies en het nemen van levensreddende beslissingen.

Specialisatie

Mocht je over een ‘specialisatie’ spreken bij deze man, dan is dat waarschijnlijk op dit moment hersentrauma. Mensen die met een acute, levensbedreigende hersenaandoening op de intensieve care komen, worden dan door onder andere hem geholpen. Waar de meeste ‘gewone’ mensen hem overigens van kennen, is waarschijnlijk van zijn participatie in de coronatijd. Hij was veelal degene die zich namens en als voorzitter van de Belgische Vereniging voor Intensieve Geneeskunde op televisie sprak over de intensieve zorg. Het maakte waarschijnlijk ook dat hij in 2021 kon deelnemen aan het bekende programma genaamd ‘Slimste Mens ter Wereld‘. Niet geheel toevallig (of misschien ook wel) won hij het programma ook nog eens. Wát een prestatie, want de kennis die je daarvoor moet hebben, gaat veel verder dan de geneeskunde.

Het privé van Geert Meyfroidt

Misschien wel het meest nieuwsgierig waren wij naar het privé van Geert Meyfroidt. Is er bijvoorbeeld iets uit dit gebied dat hem de man maakt die hij is, of is hier niet iets over bekend? Lees maar gauw verder, dan ontdek je het zelf.

Partner

En nu verder naar een heel ander onderwerp waar je waarschijnlijk je interesse op hebt gelegd. Want, zo’n knappe man als deze, is hij eigenlijk vrijgezel? Het antwoord daarop is ‘nee’. Althans, dat weten we eigenlijk niet. Wat we wel weten is dat hij gescheiden is met de moeder van zijn kinderen en in die beruchte coronatijd samen was met journaal-presentatrische Fatma Taspinar. Overigens legde het (toenmalige) koppel geen nadruk op relatie en vinden ze het ook niet relevant om er op in te gaan. Of ze nu samen zijn is dan ook niet bekend bij ons.

Gezin

Ja, je las het goed, we spraken net over ‘de moeder van zijn kinderen’. Dus ja, Meyfroidt is inderdaad gezegend met drie, inmiddels volwassen kinderen. Ook over hen spreekt hij eigenlijk nooit. Hij vertelde wel dat hij zijn kinderen op jongere leeftijd naar Vietnam heeft meegenomen op vakantie, maar dat is ook het enige. En dat begrijpen we dan ook goed. Want, dat je vader zich in de publiciteit begeeft, betekent niet dat jij dat ook wil. Sterker nog, de pandemie was echt zo’n periode waarin mensen heel sterke en met name verdeelde meningen hadden. Dat er iemand op televisie dan vertelt wat ze moeten doen, viel niet altijd in het goede keelgat. Meyfroidt gaf aan ook meermaals het slachtoffer te zijn van de reacties van dat soort mensen.

Meer feitjes over Geert Meyfroidt

Hoewel je het misschien wel denkt, is Geert Meyfroidt natuurlijk veel meer dan alleen zijn werk. Wist je bijvoorbeeld al het volgende over deze beste man:

  • Meyfroidt is erg veel bezig met fietsen en heeft dan ook enkele soorten fietsen in zijn bezit. Hij fietst elke dag sowieso 15 km heen en weer naar het werk en is met zo’n 10000 km per jaar een fervent liefhebber.
  • De perfecte vakantie voor Meyfroidt is in Toscane of de Provance. Hij staat het liefst al vroeg op, om te genieten van de rust en zijn gezin te voorzien van een lekker ontbijtje.
  • De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten onderscheidde hem een aantal jaar geleden met de wetenschapscommunicatie jaarprijs.
  • Anesthesiologie is het onderwerp waar hij op dit moment het meeste in doceert. Ben je een student geneeskunde en volg je gerelateerde vakken aan de KU Leuven, dan kom je deze ‘beroemdheid’ misschien daar wel tegen.

Conclusie

Meyfroidt is een man over wie veel bekend is. Tenminste, als je het hebt over het werk wat hij levert en heeft geleverd. Zijn privéleven, tja, dat is allemaal wat minder. Hij geeft weleens interview, maar die gaan in die zin eigenlijk nooit op dat vlak de diepte in. Wel wat hij zélf leuk vindt om te doen in zijn vrije tijd, maar niet hoe hij het gezinsleven ervaart. Ach, misschien zullen we het ooit nog te horen krijgen en anders niet.

Laatste van blog