Ligbedden Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Weet je wat ons nou fantastisch lijkt? Dat je gewoon lekker, warm of koud, in je eigen tuin op een ligbed kan liggen alsof je op vakantie bent. Pas dán wordt thuiskomen na een lange dag werken iets om naar uit te kijken. Met een boekje in de ene hand en een lekker drankje in de andere is het meer dan fantastisch, vinden wij.

Maar goed, dan moet je wel een ligbed hebben. En waar koop je die dan, vraag je je misschien wel af. Nou, we hebben onderzoek voor je gedaan en zijn op een aantal plekken gekomen waar je inderdaad voor een klein prijsje de meest prachtige ligbedden kan aanschaffen. Soms zijn ze dan nog wel zonder kussens, maar ook daarvan weten we dat je ze goedkoop kan kopen. First things first, hier lees je eerst over de ligbedden zelf. Geniet van onze zorgvuldig geselecteerde selectie.

Ligbedden Action

De Action, ach, de Action. De winkel die de harten van veel Belgen, Nederlanders en nog veel meer mensen heeft gestolen. Ze verkopen veel en veel voor een lage prijs. En zo verkochten ze inderdaad ook een aantal ligbedden. Ja, je leest het goed, ze verkochten ligbedden. Ten tijde van het schrijven van dit artikel is het nagenoeg winter. Gezien producten als ligbedden vaak als seizoensgebonden product worden verkocht, kan je wel begrijpen dat deze nu niet verkrijgbaar zijn.

Nu is het misschien bij jou al wel zomer. Bekijk op onderstaande link of de ligbedden nu wel weer verkrijgbaar zijn. De webshop heeft vaak een ander aanbod dan de winkel, dus we hebben zelfs twee linkjes voor je.

Ligbedden Lidl

Waar de Action je misschien teleurstelt, is daar de Lidl. Onze prachtige winkel van Duitse afkomst, waar je in ieder geval online een hele hoop non food artikelen kan vinden. Wat fan-tas-tisch is het toch, want online worden inderdaad ook ligbedden verkocht. We hebben de meest budgetvriendelijke varianten voor je neergezet, want het kan inderdaad ook oplopen tot wel meer dan honderd euro per stoel.

LIVARNO home Ligbed met kussen

Prijs: €24,99 (incl. korting)
Grootte: 188 x 69 x 30 cm

Dit ligbed is voorzien van een kussen en heeft een rugleuning die in vijf verschillende standen verstelbaar is. Het kussen is slijtvast en gewatteerd, met een hoes van puur katoen. Het ligoppervlak is comfortabel en heeft een veerkrachtig frame. Het frame zelf is gemaakt van gepoedercoat staal, wat inhoud dat er een soort extra beschermingslaagje over het staal heen zit. Bovendien heeft het een andere kleur. De stoel is overigens eenvoudig op te zetten en ruimtebesparend in te klappen. Het ligbed heeft een maximale belastbaarheid van 110 kg, dus je zou er waarschijnlijk zelfs samen met je kleine op kunnen liggen.

LIVARNO home Ligbed met kussen

Prijs: €39,99 (incl. korting)
Grootte: 188 x 69 x 30 cm

Wat precies het verschil is met de voorgaande? Goede vraag! Als je het antwoord weet (afgezien van het kleurverschil), wil je het ons dan laten weten? In principe kan je dus ook uit de voeten met de beschrijving van het voorgaande ligbed. Scheelt ons weer wat uitzoek werk. Maar goed, om je toch nog wat extra informatie te geven: de recensies van dit ligbed zijn goed. Schaf je er meerdere aan, dan kunnen dus ook meerdere genieten van dit prachtig stukje staal (wat het dus ook letterlijk is). Let op dat je het item binnen dertig dagen moet retourneren als het niet aan je wensen voldoet. Dat staat natuurlijk los van de wettelijke garantie die erop valt.

Andere budget keuzes

En we stappen zo over naar andere budget keuze ligbedden. We hopen dat je op die manier toch wat meer het gevoel hebt dat er nog iets te kiezen valt, zonder dat je wordt overrompeld door het aanbod. Klinkt wat ons betreft als iets dat volledig klopt. Lees dus gauw verder om te ontdekken wat we nog meer voor je in petto hebben.

Ligbedden Ikea

Prijs: €29,99
Grootte: 189 x 50 x 49 cm

Eerlijk? Bij de Ikea verkopen ze prachtige ligbedden. Echter zijn deze enorm duur en vallen dus niet echt onder die budgetkeuzes. Wat ze wel hebben, is het STRANDÖN ligbed. Deze kan je, gezien de naam, goed meenemen naar het strand. Zo zit je comfortabel, terwijl je toch nog op hetzelfde level zit als degene die op een handdoek liggen. Bovendien zit er in de achterkant ook nog eens een opbergvak, waar je bijvoorbeeld de items kan bewaren die niet heel goed gepaard gaan met zand. Denk aan je telefoon, maar ook aan etenswaren en dergelijken.

Ligbedden Hortensus

Prijs: €49,99 (incl. korting)
Grootte: 190 x 58 x 28 cm

Kijk, een ligbed met een beschrijving waar je iets mee kan. Ze vermelden duidelijk dat het frame is gemaakt van gepoedercoat staal, dat het bed zelf textileen betreft en dat hij niet tegen slecht weer kan. Kunnen wij ook niet, dus wij zien al een eerste match. Anyway, met dat laatste wordt natuurlijk bedoeld dat langdurige blootstelling aan kou, regen en/ of sneeuw het bed niet ten goede zal doen. Andere kenmerken van dit ligbed zijn dat je hem kan opvouwen, dat het maximaal belastbaar gewicht 120 kg is en dat de stoel zelf zo’n 6 kg weegt.

Ligbed Tectake

Prijs: €52,99
Grootte: 190 x 58 x 30 cm

Wederom benadrukken we nog eens graag dat ligbedden al gauw rond de €150,- per stuk kosten. Een ligbed van vijftig euro lijkt misschien wel duur, maar dat valt in die zin ontzettend mee. Nou ja, wat dit ligbed uniek maakt ten opzichte van anderen, is dat het een zonnescherm heeft. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld nog lekker te lezen of te scrollen op je telefoon, terwijl je met de rest van je lichaam kan bakken en braden in de zon. Verder zijn de recensies overigens ‘prima’. Het is niet een ligbed van de meest hoge kwaliteit, maar heel slecht is het ook niet. Doe met de recensies wat je wil; het kan je helpen of juist meer twijfels opleveren.

Ligbed Tillvex

Prijs: €49,90
Grootte: 195 x 59 x 28 cm

Over die recensies gesproken: als er helemaal géén recensies over een bed worden gegeven, is de aanschaf ervan juist weer een wilde gek. Aan het uiterlijk van dit ligbed zal het overigens niet liggen, want dat is prachtig (beige kleur). Het frame is gemaakt van aluminium en misschien is dat wel de reden dat het ligbed een draagvermogen heeft van wel 150 kg (!). Wellicht kan je nu zelfs samen met je geliefde samen op één bed in de zon liggen, terwijl je geniet van de zon die niet in je gezicht schijnt door het fantastische ligbed dat de ligstoel te bieden heeft. On top of that is het ook nog eens het grootste ligbed uit deze lijst. Gaaf, he!

Koopgids

Maar waar moet je nu op letten als je zo’n ligbed koopt? Nou, dit hebben we voor je uitgezocht en hieronder neergezet. Houd er rekening mee dat in bovenstaande omschrijvingen van de ligbedden lang niet alle specificaties zijn genoteerd. Raak dus niet in de stress als je iets in eerste instantie niet ziet staan.

 • Type ligbed
  Er zijn verschillende soorten ligbedden beschikbaar, zoals verstelbare ligbedden, dubbele ligbedden, strandligbedden en meer. Kies het type dat het beste bij je behoeften past.
 • Materiaal
  Ligbedden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium, kunststof en metaal. Kies een materiaal dat duurzaam is en goed bij je buitenruimte past. Is het niet echt bestendig tegen weersomstandigheden als regen, dan moet je er rekening mee houden of je de ruimte hebt om het ergens op te bergen.
 • Comfort
  Let op het comfort van het ligbed. Controleer of het is uitgerust met kussens en of de stof van het ligoppervlak comfortabel aanvoelt. Het is niet fijn als je moet ontspannen op iets dat aanvoelt als een baksteen.
 • Verstelbaarheid
  Als je wilt kunnen variëren tussen zitten en liggen, kies dan voor een verstelbaar ligbed met meerdere standen. Daarbij hoort natuurlijk ook de verstelbaarheid van een eventueel zonnescherm.
 • Onderhoud
  Overweeg hoe gemakkelijk het ligbed te onderhouden is. Materialen zoals kunststof zijn meestal eenvoudiger schoon te maken dan hout of stof. Dat onderhoud heeft er bijvoorbeeld mee te maken of materialen snel worden aangetast door het weer, maar bijvoorbeeld ook door hetgeen wat van sommige bomen valt.
 • Afmetingen
  Meet de beschikbare ruimte in je tuin of op je terras om ervoor te zorgen dat het ligbed past.

Kijk, al aan de hand van een aantal punten kan je een heel duidelijk beeld schetsen van wat je nu eigenlijk wil. Sounds like a plan om nu een ligbed aan te schaffen, nietwaar?

Laatste van blog