Ontbijt Antwerpen: dit zijn de spots waar je het beste kunt ontbijten

city skyline across body of water during daytime

Of je nu een local bent die op zoek is naar nieuwe plekken of een reiziger die de stad voor het eerst verkent, Antwerpen heeft voor iedereen iets te bieden. Denk aan prachtige gebouwen, de leukste winkeltjes en natuurlijk heerlijke plekken waar je kan relaxen. Echter gaan we in deze blog niet op het mooiste station van Europa, maar over wat anders.

In deze gids vertellen we je namelijk over iets heel specifieks dat je in Antwerpen kan doen en dat is… lekker ontbijten! Met andere woorden, we nemen we je mee op een culinaire reis door de stad, waarbij we de beste ontbijtspots ontdekken die Antwerpen te bieden heeft. Van gezellige cafés tot trendy eetgelegenheden, er is voor ieder wat wils. Zo kan jij kennismaken met de perfecte plekken waardoor je je dag goed kan beginnen, om vervolgens op een avontuurlijke verkenningstocht door deze bruisende stad te gaan.

#1 Cafématic Antwerpen

Vleminckveld 4
2000 Antwerpen
België

Prijsklasse: €€

Bij dit tentje haal je de heerlijkste gerechten. Hoewel het niet heel groot is en vaak (en snel) volzit, is het toch zeker de moeite waard om even langs te hoppen of zelfs even te wachten op een plekje. Ga voor een heerlijk bananenbrood met vers fruit en gezouten boter of kies voor de meer klassieke eggs Benedict. Dat je natuurlijk verorberd onder het genot van een kopje koffie, waarvan de bonen zijn gebrand in Antwerpen zelf!

#2 No Worries

Kribbestraat 20
2000 Antwerpen
België

Prijsklasse: €€ – €€€

Vanaf 9 of 10 uur ’s ochtends kan je hier op woensdag tot en met zondag terecht voor de heerlijkste ontbijtjes. Het is een echte familiezaak en kenmerkt zich door een gemoedelijke sfeer. Met zoiets als allergieën of andere specifieke wensen kan zeker rekening worden gehouden. Oh ja, als je wat later op de dag komt aanwaaien, is dat geen probleem. Het tentje serveert de hele dag ontbijt. Van een ontbijtbowl tot een klassiek ontbijt: je vindt het er allemaal!

#3 Mirlo’s

Verbondstraat 1
2000 Antwerpen
België

Prijsklasse: € – €€

Hip, hipper, hipst. Een tentje die meegaat met zijn tijd, betaalbaar is én de lekkerste gerechten aan je aflevert. Het assortiment is misschien niet het meest uitgebreid wat je ooit zal tegenkomen, maar klagen hoef je absoluut niet. Voor een ontbijt op een typisch dagje shoppen in Antwerpen, is het wat ons betreft perfect. Maak je borst maar alvast nat voor een heerlijke acai bowl of de heerlijke seasonal oats.

#4 Tinsel

Sint-Paulusplaats 30
2000 Antwerpen
België

Prijsklasse: €€

Inderdaad, we begrijpen dat een ontbijt tentje in Antwerpen inderdaad in België ligt. Echter zetten we het adres er zo neer dat je het met copy paste zo in Google Maps kan plaatsen. Weet je zeker dat je bij het goede uitkomt. Anyway, lekker ontbijten kan je zeker bij Tinsel. Het zit tegenwoordig op een prachtige plek dichtbij de oevers van de Schelde. Ga je voor de Tinsel pancakes of toch voor een croque vegan? Voor zowel zoete als hartige ontbijtjes ben je hier aan het juiste adres.

#5 Pain Pidou

Eglantierlaan 97
2020 Antwerpen
België

Prijsklasse: €€ – €€€

Pour moi un croissant s’il vous plait.’ Inderdaad, dat is ook exact waar we voor willen gaan op de vroege ochtend. Een kopje koffie erbij en je bent helemaal voorzien van iets dat waar je maag blij van wordt. Hoewel de prijzen niet het allermeest zijn die je kan vinden, word je wel gegarandeerd met het punt dat alles vers is. Als je slim bent maak je trouwens een reservering, zo ben je hoe dan ook gegarandeerd van een plekje.

#6 Barchel

Van Breestraat 6
2018 Antwerpen
België

Prijsklasse: €€

Tot 11.45u, lekker specifiek, kan je bij Barchel ontbijt bestellen. De keuze zou je wel als intercontinentaal kunnen classificeren, want het varieert van huevos rangheros tot shakshuka en een croissant. Van alles wat en voor iedereen wel iets dat aan zijn of haar smaak voldoet. Het is bijna zo uiteenlopend dat de keuze nog moeilijker wordt dan bij een tentje waar alleen de standaardgerechten op de kaart staan. Ach, het heeft ook wel weer wat en is wat ons betreft zeker het proeven waard. En heb je geen zin in ontbijt? Kies dan vanaf 11.45u voor een van de lunchgerechten.

#7 Nordica 31

Belegstraat 31
2018 Antwerpen
België

Prijsklasse: €€

In deze bar kan je kennismaken met Nordic Streefood. Oftewel, het eten wat ze in Scandinavië op den duur naar binnen schuiven. Het varieert letterlijk van een Nordic Breakfast tot Skyr. Een grappig concept, waarop de reacties over het algemeen erg positief is. Het ontbijtmenu is dan wel niet heel uitgebreid, maar uitgebreid genoeg om er voor een keertje heen te gaan. Ennûh, op zondag mag je zelfs de hele dag van het ontbijt geniet, in plaats van van 8.00 – 11.00u.

#8 Bardin

Mechelsesteenweg 102
2018 Antwerpen
België

Prijsklasse: €€ – €€€

Een ‘koffie eethuis’. Met andere woorden, een eettentje waar je ook terecht kan voor een heerlijk bakje koffie. Of andersom. Goed, de gerechten zien er in ieder geval uit om door een ringetje te halen. Prachtig opgemaakt en het is, misschien nog wel belangrijker, ook nog eens erg lekker. Je kan er terecht voor een klein ontbijtje, of wat uitgebreiders zoals een dikke stapel met American pancakes, of iets dergelijks. Hmm, nodig je ons anders uit om mee te gaan?

Conclusie

Na een smakelijke ontdekkingstocht door Antwerpen’s ontbijtscènes kunnen we met zekerheid zeggen dat deze stad een paradijs is voor fijnproevers van alle soorten. Of je nu de voorkeur geeft aan een traditioneel Belgisch ontbijt of liever iets avontuurlijkers probeert, Antwerpen stelt niet teleur. De diversiteit aan eetgelegenheden, de gastvrijheid van de lokale bevolking en de unieke sfeer maken het hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. We hopen dat onze aanbevelingen je hebben geïnspireerd om deze fantastische stad zelf te gaan verkennen en te genieten van al het heerlijks dat Antwerpen te bieden heeft. Bon appétit!

Laatste van blog