Sanne Cant: partner, privé, gezin, afkomst en meer

person in black and green bicycle helmet riding on black bicycle during daytime

Als er iets is waar we als Belgen trots op mogen zijn, dan is het misschien wel op onze wielertoppers. In het wielrennen excelleren verschillende belgen al jaren. Niet alleen iemand als Greg Van Avermaet, ook onze dames doen het goed. Eén van die dames die al meerdere wereldtitels op haar naam heeft staan, is Sanne Cant.

Hoewel we haar talent in de wielercross niet kunnen negeren, kunnen we het ook hebben over hele andere aspecten uit haar leven. Zo zijn we wel benieuwd naar haar partner, gezin, afkomst en nog veel meer. Ben je net zo nieuwsgierig als wij? Lees dan gauw verder!

Wie is Sanne Cant?

Om nog even je geheugen op te frissen, volgt hier een korte beschrijving van wie Sanne Want nu eigenlijk is. Spoiler: de afgelopen jaren boekt Cant minder succes dan ze eerder deed. We spreken dan met name over de veldritwedstrijden.

In ieder geval is Sanne Cant nog steeds een Belgische professionele wielrenner, die met name in het veldrijden excelleert. Haar carrière in het veldrijden begon al op jonge leeftijd, en sindsdien heeft ze zich bestaat ontwikkeld tot een dominante kracht in de sport. Zo won ze talloze overwinningen in nationale en internationale veldritwedstrijden. Als veelvoudig Belgische kampioene (14x winst) en zelfs drie keer een titel als Wereldkampioene, dan weet je wel dat je het hebt ‘geflikt’. Ze ontving die laatste gouden wereldmedaille in 2017. Haar succes was toen onder andere te danken aan sterke technische vaardigheden, doorzettingsvermogen en vastberadenheid.

Maar ondanks haar overwinningen, was niet altijd alles zo positief. Zo is Cant in de aflopen seizoenen meerdere keren uit het veld geslagen. Gezien haar nederigheid zal je haarzelf hier niet altijd over spreken, maar heel goed nieuws is dat natuurlijk niet. Hoe dan ook blijft ze een inspiratie voor velen en gunnen we haar aankomend succes.

Tegenwoordig fietst ze voor het Fenix-Deceuninck Cycling Team en het Crelan-Corendon Cyclo-Cross Team

Privé

Echter, zoals we al eerder zeiden, Sanne Cant is natuurlijk meer dan haar fietscarrière. We richten ons dan graag op de wat meer persoonlijke aspecten van haar leven. Zo werd Cant op 8 oktober 1980 geboren, wat haar nu alweer 33 jaar maakt. Al vroeg begon ze met fietsen en maakte er haar levenswerk van. Nu heeft ze niet alleen succes geboekt in het fietsen, maar ook al sinds enige tijd in de liefde. We vertellen je er graag over.

Partner

Wat misschien niemand zag aankomen, is dat Sanne Cant al een langere tijd samen is met een vrouw genaamd Kim De Baat. En bij wie ook een paar belletjes gaan rinkelen bij wie naam, heeft het niet verkeerd. De Baat is namelijk ook bekend van het fietsen. Zo werd ze vorig jaar Belgisch kampioene. Bij het ontvangen van de winst, kuste ze Cant op de mond, waarmee hun relatie werd bevestigd.

Kim De Baat

Wat misschien niet iedereen weet, is dat Kim De Baat van origine een Nederlandse is. Pas in 2015 nam ze de Belgische identiteit aan vanaf dien kan ze ook participeren in zoiets als het Belgisch kampioenschap. Vorig seizoen reed ze overigens voor het Fenix-Deceuninck Cycling Team, dus bij haar geliefde.

De twee dames samen op de foto tijdens een training

Hoewel de relatie dus op voorhand erg goed geheim werd gehouden, is het nu dan toch uitgekomen. Het komt wel vaker voor dat de profs hun partner voor de buitenwereld beschermd laten. Zo sprak een bekende Nederlandse wielrenster, Marianne Vos, pas geleden ook sinds jaren over haar partner.

Einde carrière

Helaas kwam er in augustus 2023 het bericht van Kim dat ze haar professionele carrière zou beëindigen. Ze had veel te maken met blessureleed en merkte dat haar lichaam moe en ‘op’ was. Het kwam voor vele fans als een verrassing, al lijkt het alsof ze er zelf wel vrede mee heeft.

Gezin

Waar we het bij anderen zouden hebben over het gezin dat iemand heeft, is dat bij Sanne Cant net wat anders. Dit komt omdat zij bijvoorbeeld geen kinderen heeft en het juist gaat om het gezin waar ze vandaan komt. Haar broers, Kevin en Jelle, zijn namelijk óók (voormalig) professioneel wielrenners.

Hoewel ze beide niet meer bij de professionele renners aanwezig zijn en lang niet zo succesvol waren als hun zus, is het toch een grappig feitje om te benoemen. Wel weten we bijvoorbeeld dat Jelle inmiddels vader is van twee kinderen. Over Kevin is niet veel bekend.

Afkomst

Haar gezin zegt ook al wel genoeg over haar afkomst. Het enige zinnige dat we hierover kunnen zeggen dat Cant een Belgische is, al kan het misschien zijn dat haar ouders niet Belgisch zijn, maar dat weten we niet.

De toekomst

Na een aantal mindere seizoenen, zijn we benieuwd wat we nog van Cant kunnen gaan verwachten. Ze heeft het eens gepresteerd om bijvoorbeeld Marianne Vos van haar troon te slaan, dus misschien doet ze wel nog een keer iets van die klasse. Of een nieuw wereldkampioenschap in het verschiet van Cant ligt, zal ons benieuwen. We zullen haar in ieder geval net zo hard aanmoedigen, als we een aantal jaar geleden hebben gedaan.

Laatste van blog