Stijn Baert: partner, privé, gezin en meer

Geluk is een verzameling van rituelen.

Nee, het is géén uitspraak van Stijn Baert, maar wél een uitspraak waar Baert het liefst volgens leeft. Wanneer je hem niet uit zijn vaste patronen haalt, zal hij het liefst altijd hetzelfde doen, naar dezelfde plekken gaan en hetzelfde op zijn bord willen. Met andere woorden, Baert is een redelijk gewoontedier.

Maar goed, dit zijn details waar we nu nog niet te veel op ingaan. We zullen je in dit artikel namelijk ook vertellen over zijn partner, privé, gezin en nog veel meer. Net zo curieus als wij? Lees dan gauw verder en laat je verwonderen door het leven van deze succesvolle jongeman.

Stijn Baert uitgediept

Veertig jaar geleden werd op 14 oktober een jongetje op de wereld verwelkomt met de naam ‘Stijn’. Hij beleefde een jeugd zoals velen dat doen. Dus, ging naar de kleuterschool, lagere school, het middelbaar en uiteindelijk de universiteit. Op de universiteit kon hij uitblinken in hetgeen waar hij goed in bleek: economie. Hij studeerde al zijn opleidingen op de Universiteit Gent. Lees:

  • Master of Science (M. Sc.): Computer Science Engineering- Information and Communication Techn (hij behaalde een titel als Burgelijk Ingenieur)
  • Master of Science (M. Sc.): Economics (hij behaalde een VDK Award omdat hij de hoogste score uit zijn jaar had)
  • Doctor in Economics: Labour Economics

Uiteindelijk zou hij aan de slag gaan als professor op meerdere universiteiten, namelijk op Universiteit Gent en UAntwerpen. Echter doet (en/ of deed) hij veel meer dan dat. Hij is actief in de meer sociale kringen, zet zich in voor de samenleving en is inmiddels een bekend figuur in in ieder geval de Vlaamse kringen.

Top-economist

Dat hij erg goed is in zijn eigen werk, zie je wel in een aantal onderscheidingen dat hij heeft ontvangen. Zo werd hij twee jaar geleden door IDEAS geplaatst op plek negen wereldwijd als economist met veel wetenschappelijke impact. Dit gold dan wel voor zijn eigen leeftijdscategorie, maar nog is dit een uitzonderlijke prestatie. In België staat hij zelfs op plek 2, waarbij wel alle leeftijden zijn meegenomen.

For your information: een econoom is niet hetzelfde als een economist. Stijn Baert wordt vaak omschreven als een economist.

Zo is een economist iemand die zich met name bezighoudt met de wetenschap rondom economie, waar een econoom een praktische beoefenaar is. Een economist kan dus ook een econoom zijn, maar een econoom is veel minder vaak ook nog een economist. Snap je?

Privéleven

Achter Baert professionele succes ligt wellicht ook wel een persoonlijk succes. Vanuit een fijne thuisbasis is het immers makkelijker om te werken dan het moment dat alles wat moeizaam verloopt. ‘Happy home, happy mind‘, zullen we dan maar zeggen.

Partner

Zo zijn we ook erg nieuwsgierig of Baert dan ook een partner heeft. Het antwoord daarop is makkelijk gezegd ‘ja’. Zo zei hij recentelijk nog in een interview dat zijn man niet graag in the picture verschijnt. Het succes van Baert is niet het succes van zijn man. Zijn man zal ongetwijfeld trots zijn, al laat hij dat dus nooit publiekelijk horen.

Overigens verteld hij over zijn partner dat die de meer optimistische of blijmoedige van hen twee is. Baert zou van nature wat meer piekeren. Wanneer Baert samen zou zijn met iemand die hetzelfde dacht als hij, zou het niet gaan werken.

Over liefde vertelde hij ooit, en wij citeren:

Liefde is voor mij, tot in het diepste van het diepste, het beste willen voor iemand en er alles voor over hebben om dat mee te helpen realiseren.

Stijn Baert in ‘Wat betekent liefde voor u?

Gezin

Maar goed, Baert is dus gelukkig met een man, maar hebben zij dan wellicht ook kinderen. Nou, hier kunnen we het antwoord je écht niet op vertellen, omdat daar niks over bekend is. Met andere woorden, het zou kunnen, maar we achten de kans als onwaarschijnlijk.

Het staat hem in ieder geval niet verkeerd, zo’n kind in de armen. Kijk maar eens op onderstaande foto, waar hij samen met zijn petekind aan het spelen is in het zwembad.

Een gevulde buik

Wist je trouwens dat Baert erg kan genieten van een portie Belgische friet met een goed stuk vlees. Zo vertelde hij eens dat het maar een beetje ‘onzinnig’ is, dat culinaire eten waar je de hoofdprijs voor betaald. Drie doperwten en 40 gram vlees is een stuk minder aantrekkelijk, dan die eerst omschreven maaltijd. Wij zijn het wel met hem eens, al begrijpen we goed dat het ook anders kan, natuurlijk. Anyway, zo heeft iedereen zijn voorkeuren, nietwaar?

We zijn nieuwsgierig naar het komende werk van Baert. Wellicht zien we nog een keer een kiekje van zijn geliefde en anders zullen we maar blijven genieten van zijn eigen werk waar hij het meest bekend van is.

Laatste van blog