Violet Braeckman: carrière, tv-programma’s en meer feiten

black dslr camera on brown cardboard box

Dat ons land een aantal goede acteurs en actrices rijk is, hoeven we je niet meer te vertellen. Eén actrice in het specifiek wie sinds een aantal jaar ineens veel populariteit heeft verworven, is Violet Braeckman. al in 2008 maakte ze al haar debuut, maar het echte grote succes zit vanaf 2019 in een sneltrein.

In deze blog zullen we van alles over haar succes vertellen. We zullen spreken over het begin van carrière, haar voorliefde voor het acteervak, de opleiding die ze heeft gevolgd, de gespeelde rollen en nog veel meer. Ben je net zo nieuwsgierig zoals wij dat voorafgaand aan dit artikel ook waren? Wacht dan niet langer en begin gauw met lezen!

Back to the basics

In 1996 zag Violet Braeckman voor het eerst het levenslicht. In haar jeugd groeide ze op in een vrij gezin waar veel en vaak films werden gekeken. Ze ontdekte een drang naar acteren en sloot zich dan ook al vroeg aan bij een theatervereniging. Hier werd gespeeld, maar ook geschreven. Het is een actrice die al van jongs af aan geïntrigeerd is in het vak.

Uitiendelijk zou ze gaan studeren aan de Toneelacademie in Maastricht, maar al voor aanvang van die studie, maakte ze haar televisiedebuut. Dit betrof een gastrol in Aspe in 2008. Hoewel ze zich in haar jeugd veelal richtte op theater, kwam dus ook de telvisie al gauw om de hoek kijken.

In 2013, toen Braeckman nog maar 17 jaar oud was, speelde ze een rol in de tv-serie Salamander. Ze vertolkte de rol van Sofie Gerardi en dat betekende eigenlijk het eerste moment waarop ze echt publieke bekendheid vewof. Vanaf 2019 ging het balletje overigens écht rollen.

Carrière en tv-programma’s

Je ziet dat veel interviews die Braeckman heeft gegeven, uit 2019 stammen. Dat is ook niet zo gek, want haar rollen in de series Over Water en GR5 bleken een daverend succes. Van deze series zijn overigens meerdere seizoenen gemaakt, dus ook nu kan je nog van haar genieten.

Een wat recentere serie waar ze in heeft gespeeld, is F*** You Very, Very Much. Hoewel ze hier een bijrol in speelt, is het toch heel erg leuk om naar te kijken. De serie gaat over drie dertigers, wie boezemvriendinnen zijn en elk op hun eigen manier op zoek zijn naar zichzelf. Dit doen ze allemaal op hun eigen manier, al hoewel het personage An is die in eerste instantie een hoop vuurtjes aansticht. Weet je wat, kijk maar gewoon even, dan kan je er zeker en vast zelf een mening over vormen.

Acteren is spelen

Een uitspraak van Violet Braeckman over haar vak.

Naakt

Dat onze Braeckman zo populair is, heeft er misschien ook wel mee te maken met hoe ze som sinds in series verschijnt. Het betreft absoluut niet iets pornografisch, maar sexy, dat is het zeker. Zo zie je vaker dan eens glimpjes van een ontbloot bovenlichaam of in een lingerieset verpakte Braeckman op het beeld verschijnen. Ze is natuurlijk ook erg jong en heeft wat dat betreft een prachtig lichaam, dus waarom zou je je er voor moeten schijnen. (Overigens is elk mens prachtig, no matter in what size or weight they come.)

#Me-too

Echter kent die seksualisering in televisieprogramma’s ook hun keerzijde. Het is namelijk niet de bedoeling dat acteurs en (misschien wel vooral) actrices als een soort lustobject worden neergezet, als dat niet de intentie is van de serie. Braeckman heeft weleens in een interview aangegeven dat ze sommige rollen heeft afgewezen, omdat deze op een vrouwonvriendelijk waren geschreven.

Een mooie leus die wij bij dat soort dingen altijd goed vinden passen is: ‘Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig’. Dit krachtige statement benadrukt de erkenning van de individuele verschillen tussen mannen en vrouwen, terwijl het tegelijkertijd pleit voor gelijkwaardigheid en respect voor beide geslachten. Het is een oproep tot het streven naar gelijke kansen, rechten en waardering voor alle individuen, ongeacht hun geslacht. Dat geldt natuurlijk ook voor degene die zich identificeren als non-binair.

Andere projecten

Naast het spelen in verschillende televisie series, lijkt het erop dat Braeckman ook nog altijd bezig is met een aantal andere projecten. Zo maakte ze in 2020 met Ramy Moharam Fouad, de broer van de bekende zanger Tamino, een kortfilm. Ze speelde in deze film, Schaduw, tot je terugkomt, de hoofdrol en het hele gebeuren werd zelfs genomineerd voor het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Verder blijkt Braeckman ook een talent te hebben voor poseren. Dit klinkt misschien wat gek, maar op haarInstagram zie je de meest prachtige foto’s voor grote merken, waaronder Hermes, voorbij komen. We hebben hieronder een voorbeeld voor je neergezet. En oh ja, vergeet niet dat Braeckmansook nog steeds heel veel van theater houdt en ook actief is om af en toe zelf wat te schrijven. Super gaaf, dus!

We hopen dat we in de toekomst nog veel van deze actrice zullen zien. Violet Braeckman blijkt een waar talent te zijn. Ennûh, hoewel haar eerst tv-debuut al meer dan tien jaar geleden is, staat ze nog steeds eigenlijk aan de begin van haar carrière. Ze heeft nog een leven lang voor zich, hopen we, dus laat maar zien wat ze nog meer in haar mars heeft.

Laatste van blog