Zonder cast geen serie: dít is de Twee Zomers cast

aerial green island

Je kan zeggen wat je wil over Netflix, maar het heeft in elk geval wel meer dan een aantal verbluffende Vlaamse series online staan. Zo kan je er onder andere ‘De Twaalf’, ‘Undercover’ en ‘Knokke Off’ zien. Sinds 2022 is daar ook nog een gave serie zien, namelijk de drama serie genaamd ‘Twee Zomers’.

Vandaag zal je lezen over die laatste, ‘Twee Zomers’ dus. We gaan onder andere in op de verhaallijn, zodat je weet waar het over gaat, maar ook over de cast. Zonder cast bestaat er namelijk geen serie, zoals je zelf wel begrijpt. Wellicht ben je door een van hen geïnspireerd of ben je simpelweg een grote fan en weet je dat je daarom de serie wil gaan kijken. Nou, ehm… Veel kijkpl… ehm… leesplezier voor nu!

Een verdieping in de verhaallijn

De serie ‘Twee Zomers’ is een zogeheten thrillerserie. Een beetje spanning kan je daar dan ook wel van verwachten. Anyway, de serie gaat om een vriendengroep, waar één lid van is verkracht door een ander lid. Dertig jaar later komt de groep weer bijeen op een afgelegen eiland, waar de spanning rondom het uitkomen van de verkrachting weer omhoog komt. Er volgen veel ontkenningen, maar ook uitkomsten van andere situaties die eigenlijk niet hadden mogen plaatsvinden. Kijk zelf de serie maar om te zien hoe het afloopt, dat gaan wij niet aan je vertellen (we houden niet van spoilers).

Wil je de trailer van deze serie eens bekijken? Klik dan hier.

De acteurs en actrices in de cast

Handig om te weten is dat je in de serie zowel terugblikken ziet als het heden. Dat betekent dat één personage soms door twee acteurs wordt gespeeld, een oude en een jonge variant. We zullen er duidelijk bij zetten wie wie speelde. Fijn, nietwaar?

#1 Romée Tanesy

An Miller speelt de oude Romée
Marieke Anthoni speelt de jonge Romée

Romée, Romée woont in de Verenigde Staten. Het is een erg pientere dame, wie je niet veel wijsmaakt. Is zij dan ook degene die al snel doorheeft dat er iets aan de hand is? Romée is trouwens getrouwd met Peter, for your information.

#2 Didier Verpoorten

Herwig Ilegems speelt de oude Didier
Bjarne Devolder speelt de jonge Didier

Het houdt nog niet helemaal op met de liefde tussen personages, want Didier is de man van Sofie. Hij is in elk geval in zijn jonge jaren iemand die je zou classificeren als ‘balletje’ (klassieke rijkeluiszoon) en is later in zijn leven piloot.

#3 Sofie Geboers

Inge Paulussen speelt de oude Sofie
Louise Bergez speelt de jonge Sofie

Sofie is, zoals je net hebt gelezen, de vrouw van Didier. Zij is het slachtoffer van de verkrachting, maar helaas wordt er maar weinig aandacht gevestigd op haar ervaringen daarbij.

#4 Peter van Gael

Tom Vermeir speelt de oude Peter
Lukas Bulten speelt de jonge Peter

Romée is degene met wie Peter is getrouwd en samen met haar woont hij in de Verenigde Staten. Verder is hij de broer van Luk en heeft in het hele verhaal rondom de twee zomers, genoeg aandeel. En dus ook genoeg te vertellen.

#5 Luk van Gael

Kevin Janssens speelt de oude Luk
Tijmen Govaerts speelt de jonge Luk

Luk is, zoals je straks kan lezen, de ex van Saskia en het broertje van Peter. Nu heeft hij een jongere vriendin genaamd Lia met wie hij het leven deelt. In 1992 valt hij op omdat hij die zomer bezig is met het herstel van kanker.

#6 Mark Schrijvers

Felix Meyer speelt Mark

Mark zal je alleen zien in de zomer van 1992. Hij is degene die Sofie initieel verkrachtte en zou zelfs zijn doorgegaan, als niemand iets tegen hem had gezegd. Maar waar is mark in 2022. Kijk zelf maar, dan snap je dat hij niet aanwezig is.

#7 Stef van Gompel

Koen De Bouw speelt de oude Stef
Vincent Van Sande speelt de jonge Stef

Alles maakt het natuurlijk interessanter als de politiek ook involved is. In deze serie is dat Stef (ook wel bekend als Mowgli), wie in zijn latere leven Minister is (niet in het echt, hoor). Wat zal er gebeuren met zijn reputatie als het verhaal over de verkrachting uitkomt?

#8 Saskia Van Dessel

Ruth Becquart speelt de oude Saskia
Tine Roggeman speelt de jonge Saskia

Jaja, de romance was real, want Saskia had ooit een relatie met Luk. Tegenwoordig is ze erg close met Stef en verder kenmerkt dit karakter zich doordat ze een zoon met een beperking heeft.

De meningen zijn verdeeld

Nu je ongeveer weet waar de serie over gaat en wie erin speelt, sta je misschien op het punt om te overwegen of je de serie wil zien of niet. Kijk je naar de recensies van critici, dan word je er waarschijnlijk niet heel veel wijzer van. Aan de ene kant wordt de serie de hemel ingeprezen, aan de andere kant krijgt het bakken vol kritiek. Wat hoe dan ook duidelijk is geworden, is dat de serie de hele discussie rondom #MeToo weer helemaal deed oplaaien. Toch wel weer interessant om te kijken hoe het ervoor staat op dat vlak in ons land, nietwaar? Maar goed, we zouden zeggen dat je de serie gewoon een kans moet geven om zo je eigen oordeel te vellen over de serie. Laat je niet van te voren afschrikken door de woorden van een ander.

Conclusie

Aan de cast zal het niet liggen, vinden wij tenminste. Deze cast bokst het namelijk voor elkaar om een unieke mix van talent en diversiteit naar het scherm te brengen, waardoor de personages tot leven komen met overtuigende vertolkingen. Er is zeker budget geweest voor het maken van deze serie en dat zie je dan ook deels uit in de grote namen die in deze serie spelen. We hopen dat je gaat genieten van het kijken naar Twee Zomers en zien je graag terug bij een volgende blog op Populair!

Laatste van blog