Zo haal je meer uit een nieuw overdekt terras

two brown wicker chairs

De renovatie van een woning is een groot werk, maar dat geldt ook voor je terras. Als je de buitenzijde van je huis klaar wilt stomen voor de zomer, is een complete terrasrenovatie aan de andere kant natuurlijk wel de moeite waard. Kwaliteit is sowieso belangrijk, maar hoe zorg je daar nu voor? In dit artikel geven we een aantal onmisbare tools om je terras duurzaam en mooi te maken!

3 Tips bij de renovatie van je overdekt terras

1. Investeer in een ondersteund terras

Een terras leg je aan op de ondergrond, maar wist je dat wat daartussen ligt ook belangrijk is? Steeds meer mensen kiezen bij de renovatie van hun terras voor zogenaamde terrasdragers, een soort ondersteunende systemen die onder de terrastegels of -planken liggen.

Goede terrasdragers bieden niet alleen extra steun, maar zijn ook perfect als je je terras wilt verhogen zonder daarvoor aan stabiliteit in te boeten. Daarbij zijn de meeste terrasdragers heel gemakkelijk te leggen en in bepaalde gevallen zelfs in hoogte aan te passen.

2. Een terrasvloer met isolerende eigenschappen

Waarschijnlijk wil je niet alleen dat je nieuw overdekt terras stevig ligt, maar ook comfortabel aanvoelt. Daarvoor is een ditra heat mat van het merk Schlüter perfect. Dit is een soort mat met noppenstructuur aan de bovenzijde die in combinatie met elektrische vloerverwarming voor een betere opwarming zorgt. Daarbij is deze mat interessant omdat hij een akoestisch isolerende werking heeft.

Nog een voordeel? De mat kan gebruikt worden bij verschillende soorten ondergronden, van tegels tot steen. Met andere woorden, precies wat je nodig hebt om je overdekt terras nieuw leven in te blazen en je leefcomfort drastisch te verbeteren.

3. Ga voor keramiek tegels

Het gebruik van de juiste materialen is heel belangrijk als je verbouwt, ook in het geval van een nieuw overdekt terras. Hoewel natuursteen en bepaalde soorten hout heel goed zijn, behoort keramiek toch wel tot de beste opties. Dat is ook niet verwonderlijk, want keramiek:

  • is zo goed als onderhoudsvrij
  • krijgt nooit last van een groene aanslag
  • is volledig vorstbestendig
  • trekt geen vuiligheid of vocht aan

Keramische tegels vormen de ideale basis voor een overdekt terras, maar ook bijvoorbeeld voor bestrating in de tuin. Daarbij zijn er ongelofelijk veel uitvoeringen verkrijgbaar, dus je vindt voor jouw gewenste stijl altijd een oplossing.

Laatste van blog