De leukste Belgische actrices

België is meer dan de prachtige steden, de heerlijke chocola en de bijzondere geschiedenis. Zo is er bijvoorbeeld een schat aan getalenteerde personen, die ieder hun eigen uniciteit hebben te bieden. Denk onder andere aan al die getalenteerde actrices, die de nationale en internationale industrie veroveren met hun buitengewone talent.

We zullen in deze blog een aantal van deze leuke, Belgische actrices voor je uitlichten. Laat je betoveren door de veelzijdigheid en het charisma van deze vrouwen en zorg dat je ze binnenkort nog op het doek zal zien schitteren. Wij zijn in ieder geval overtuigd, nu jij nog!

Veerle Baetens

De vrouw die laatst haar regiedebuut ‘Het Smelt’ presenteerde, is nu met name nog bekend om haar talenten in de rol als actrice. Ze werd geboren op 24 januari 1978 in Brasschaat en ontdekte al gauw haar wens om dit vak in te gaan. Hoewel ze startte in de theaterwereld, boekte ze later ook succes in haar rollen in films en series.

Zo verwierf ze internationale erkenning en bekendheid met haar rol in de film The Broken Circle Breakdown, die al 11 jaar geleden (2012) uitkwam. Ze vertolkte in de film de rol van Elise. Anyway, uiteindelijk won ze vele prijzen en werden de films waarin ze een rol had, ook veelal goed beoordeeld. De succesvolle carrière als actrice, wordt hopelijk nu uitgebreid naar een succes als regisseur.

Veerle Baetens samen met haar dochter, Billie.

Benieuwd naar een meer kwetsbare kant van deze pracht actrice? Kijk dan naar haal deelname in het programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. Ze praat hier over haarzelf als kind van gescheiden ouders, moeder van een dochter tienerdochter en partner van haar lief.

Audrey Hepburn

Geloof het of niet, maar de bekende Hollywood-ster Audrey Hepburn was wel degelijk half-Belgisch. Tenminste, ze is op die plek geboren, haar ouders waren namelijk Nederlands en Brits. Helemaal ‘Belgisch’ is ze niet, maar we kunnen dit feit ook niet negeren.

Haar prime-time vond plaats in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, waar ze veel harten van haar fans veroverden. Ze brak door het haar rol in de film ‘Roman Holiday’, waarvoor ze later zelfs een Oscar won. Haar carrière stond toen nog maar aan het begin van het vele moois dat nog moest komen. Zo speelde ze grote rollen in ‘Breakfast at Tiffany’s‘, ‘My fair Lady‘ en ‘Charade‘, waar ze ook keer op keer voor werd geprezen.

Audrey Hepburn in haar vroegere jaren.

Naast haar acteertalent was Audrey ook nog eens een vrouw met een goed hart. Ze zette een filantropische inzet voor UNICEF neer en liet zien dat ze om de rest van de wereld gaf. Helaas overleed Hepburn inmiddels al meer dan 30 jaar geleden.

Katrien De Becker

De inmiddels 50-jarige actrice Katrien De Becker heeft al veel televisieseries en theaterproducties op haar naam staan. Een opvallende rol die ze speelde, omvatte personage Tania in de televisieserie ‘Thuis‘. Voor de kijkers werd deze rol plotseling beëindigd na de tragische dood van Tania in de serie. Het zou uiteindelijk betekenen dat de rol van Katrien de Becker na 750 afleveringen werd beëindigd.

Maar, naast haar rol in deze serie, heeft De Becker natuurlijk nog veel meer gedaan. Ze speelde in veel andere producties, waardoor ze aanvankelijk al een hoop ervaring had opgedaan. Dat De Becker een succesvol actrice is, is geen geheim. We hopen dan ook nog veel van haar te zien in de toekomst.

Katrien de Becker op haar sociale media.

Katrien De Becker heeft sinds enige tijd een relatie met Johan De Paepe, wat niet geheel toevallig óók een bekend acteur is in de Vlaamse televisiewereld. Soms valt de appel niet ver van de boom, zo zie je maar weer…

Marianne Devriese

Een andere, vrouwelijke, Belgische actrice die haar lief in de acteerwereld heeft gevonden, is Marianne Devriese. Waarschijnlijk ken je haar van haar rol in de soapserie ‘Familie‘. Hierin was ze voor langere tijd te zien, totdat haar personage overleed door een auto-ongeluk. Ze was dus uit de serie geschreven. Lang bleef ze niet weg van de serie, want na enige tijd werd bekend dat ze een stuk regie had overgenomen. Hoewel ze misschien geen ervaring had als regisseur, wist ze wel precies van alle personages hoe ze in elkaar zitten.

Devriese met haar dochtertje Pippa.

Het dochtertje van Marianne Devriesse kampt helaas met een redelijk onbekende ziekte. Ze heeft een afwijking op haar 12e chromosoom, wat er toe leidt dat haar hersenen op een andere manier reageren op eiwitten die daarheen worden gestuurd. Hersencellen die leerprocessen maken en die met elkaar communiceren, lopen iets anders. De verwerking van van alles in het leven op sociaal, fysiek en cognitief gebied, verlopen bij Pippa anders. Omdat er zo weinig bekend is over de ziekte, is er maar weinig informatie bekend over wat er tegen kan worden gedaan. Inmiddels is Devriese zelf ambassadrice voor een organisatie die zich bezighoudt met mensen met zeldzame ziektes in België.

Interessante feitjes

Zo hebben we maar een kleine greep genomen uit het brede scala aan actrices dat België te bieden heeft. Acteren is de kunst van het tot leven brengen van personages en verhalen. Het is dus erg knap wat ze doen. Vaardigheden als het uitdrukken van emoties, stemgebruik en lichaamstaal doe je niet zomaar op.

Je ziet dan ook veelal dat deze actrices een opleiding in die richting hebben gevolgd en uiteindelijk hebben gestreden voor een plekje in de wereld als actrice. Eindeloos auditie doen, repeteren en lange werkdagen, leiden uiteindelijk naar hun groeiende succes. Soms kiezen actrices ervoor om na een bepaalde tijd het acteren zelf achter te laten en te starten met regisseren, zoals we bijvoorbeeld bij Marianne Devriesse en Veerle Baetens zien.

Kortom, een leuke, bekende Belgische actrice word je niet zomaar. Je moet hard werken, dealen met van allerlei tegenslagen en keer op keer je hart en ziel leggen in je job.

Laatste van blog