Leuke challenges voor thuis

person touching clear labeled plastic pack on top of white table

We zullen er maar gelijk duidelijk over zijn: nee, we gaan inderdaad niet vertellen dat je zoiets als de roze koeken challenge moet uitvoeren. Sterker nog, volgens ons is dat meer het idee van dat die challenge zou bestaan, dan dat jongens dat daadwerkelijk doen. Dat hopen we met heel ons hart, tenminste.

Maar goed, het is dan ook weer niet alsof we niet houden van een grapje. Het is namelijk super leuk om elkaar eens op een wat irreguliere manier uit te dagen met een challenge. Een challenge die een keer niets te maken heeft met school of intelligentie, maar meer is berust op ’toeval’ en ‘het lot’. Ach, lees maar gauw verder, dan zal je zien om wat voor challenges het gaat. We wensen je alvast veel plezier, ennûh, wel winnen hè.

Het doel van de challenges

Met de opkomst van sociale media zijn challenges enorm populair geworden, met duizenden mensen die deelnemen en hun ervaringen delen over platforms zoals TikTok, Instagram en YouTube. Het doel van uitdagingen is vaak tweeledig: ze bieden amusement en vermaak. Tegelijkertijd kan het ook een gevoel van prestatie en voldoening geven wanneer ze met succes worden voltooid. Snap je, tweeledig dus. Maar goed, gezien je hier vast komt voor de challenges zelf, zullen we daar nu gauw op overstappen.

#1 Chubby Bunny

Een van de meest bekende en geliefde thuisuitdagingen is de Chubby Bunny challenge. Bij deze uitdaging proberen deelnemers zoveel mogelijk marshmallows in hun mond te stoppen en vervolgens duidelijk ‘Chubby Bunny’ te zeggen. Het verloopt dus als volgt:

 • Alle spelers stoppen een marshmallow in hun mond en zeggen ‘Chubby Bunny’. Gaat dit goed, dan ben je door naar de volgende ronde.
 • In ronde twee stoppen alle spelers nog een marshmallow in hun mond, zij hebben er nu dus twee en zeggen ‘Chubby Bunny’. Let op: het gehele spel mag je geen enkele marshmallow kauwen en doorslikken.
 • In ronde drie komt een derde marshmallow om de hoek kijken en moeten ze de uitspraak weer zeggen, in ronde vier zijn dit er vier, in ronde vijf vijf, enzovoort.

Degene die met de meeste marshmallows in zijn of haar mond nog duidelijk de woorden ‘Chubby bunny’ kan uitspreken, heeft gewonnen.

#2 Bean Boozled Challenge

De Bean Boozled-uitdaging is een spel waarbij deelnemers jellybeans eten zonder te weten welke smaak ze krijgen. Sommige jellybeans smaken lekker, terwijl andere een onaangename verrassing bevatten! Het is een leuk spel om te spelen met vrienden, maar wees gewaarschuwd, sommige smaken kunnen behoorlijk verrassend zijn! Durf je de uitdaging aan?

#3 2 leugens, 1 waarheid

Mocht je elkaar nog niet zo goed kennen, dan is het leuk om ‘2 leugens, 1 waarheid’ te spelen. De titel van de challenge zegt eigenlijk al veel over de gehele gameplay.

 • Eén speler vertelt iets over zichzelf. Bij twee opties vertelt hij een leugen en één van die opties is de waarheid.
 • De andere speler of spelers moeten gokken welke van de drie opties de waarheid is. Wie het goed heeft, krijgt een punt.

In principe speel je hier niet voor een prijs of iets dergelijks. Dit element kan je er natuurlijk zelf aan hangen. Dat je de challenge van te voren goed voorbereid, is overigens ook volledig aan jezelf. Weet je dat jullie goed kunnen improviseren, dan is het leuk om op het moment zelf twee leugens en een waarheid te bedenken. Maakt het weer wat uitdagender, nietwaar?

#4 A-merk v.s. huismerk challenge

De A-merk versus huismerk uitdaging is een spel waarbij deelnemers verschillende producten van bekende merken en huismerken vergelijken zonder de verpakking te zien. Ze moeten raden welk product van welk merk is gebaseerd op smaak, kwaliteit en andere kenmerken. Het kan een leuke manier zijn om te ontdekken of het huismerk net zo goed is als het duurdere A-merk. Voorbeelden van producten die je kan testen zijn:

 • cola (of ander soort frisdrank)
 • naturel chips
 • sultanas
 • dropfruit duo’s
 • maltesers
 • hagelslag
 • melk
 • borrelnootjes
 • etc.

Kies in elk geval een aantal producten waarvan je weet dat iemand die weleens heeft geproefd. Zoiets specifiek als de feestkoeken van de Jumbo zijn misschien iets te veel gevraagd. In ieder geval lekker smikkelen (hopen we).

#5 Try not to laugh

De deelnemers, jullie dus, kijken naar grappige video’s, luisteren naar moppen of doen andere komische activiteiten zonder te lachen. Het doel is om serieus te blijven en je lach in te houden, hoe grappig de situatie ook is. Het kan moeilijker zijn dan je denkt, maar het is een leuke manier om jezelf en anderen uit te dagen! Kijk bijvoorbeeld naar ‘Lachen om Home Video’s‘ of zoek een paar filmpjes op van Fail Army op Youtube. Ach, om iets grappigs te vinden, daar heb je vast geen moeite mee.

#6 Tongtwister Challenge

Bij deze uitdaging proberen moeten jullie tongbrekers zo snel en foutloos mogelijk uit te spreken. Tongtwisters zijn zinnen met moeilijke klankcombinaties die lastig zijn om snel achter elkaar te zeggen zonder te struikelen over je woorden. Het kan hilarisch zijn om te zien hoe mensen worstelen met tongtwisters en proberen ze zo snel mogelijk uit te spreken zonder fouten te maken. Je zou kunnen denken aan:

 • ‘Liesje leerde lotje lopen langs de lange Lindelaan, maar toen Liesje niet wilde lopen, leerde Liesje Lotje staan.’
 • ‘Als vliegen achter vliegen vliegen vliegen vliegen vliegensvlug.’
 • ‘Frans zei tegen Frans in het Frans: ‘Is Frans in het Frans Frans?’ ‘Nee’, zei Frans tegen Frans in het Frans, ‘Frans in het Frans is niet Frans, Frans in het Frans is François.”
 • ‘De koetsier poetst de postkoets met koetspoets.’
 • ‘De meid sneed zeven scheve sneden brood.’

Het is een leuke manier om je verbale vaardigheden te testen en veel gelach te veroorzaken.

Conclusie

Leuke challenges brengen mensen samen en zorgen voor vermaak en verbinding. Of het nu gaat om het proberen van nieuwe smaken, het testen van je humor of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, deze activiteiten brengen vreugde en plezier in ons leven. We hopen dat je iets aan onze ideeën hebt gehad en we wensen je alvast veel plezier tijdens de uitvoering ervan.

Laatste van blog