Brunch in Antwerpen: deze hotspots moet je proberen!

white ceramic bowl with food

Brunch is wel degelijk wat anders dan ontbijt of lunch. Het is namelijk een culinaire compromis tussen de maaltijden. Eigenlijk komt het woord uit het Engels, want het is een samensmelting tussen ‘breakfast’ en ‘lunch’. Klinkt toch wat beter dan het Nederlandse ‘ontbunch’, nietwaar?

Hoe dan ook is het moment dat gaat eten wanneer het te laat is voor je ontbijt en wanneer je van plan bent om ook je lunch over te slaan. Het is is wat dat betreft een ietwat rebelse moment dat zich in de wereld van maaltijden heeft geplant, maar so be it. Want, let goed op, in deze blog zullen we je vertellen waar je de beste brunch-hotspots kan vinden. En dan in het specifiek waar in Antwerpen je deze kan vinden. Lees je gauw verder?

#1 Van der Valk Hotel Antwerpen

Luitenant Lippenslaan 66
2140 Antwerpen

Prijsklasse: €€€€

Niks te doen op zondag? No problemo! Tussen 13.00 en 15.30u kan jij bij het Van der Valk hotel in Antwerpen namelijk heerlijk onbeperkt brunchen. Hoewel het absoluut niet goedkoop is, is het wat ons betreft zeker de moeite waard. Al helemaal vanwege het feit dat je zoveel kan eten wat je wil én omdat het aanbod erg groot is. Bovendien hoef je helemaal niet te verblijven in het hotel om je plekje voor deze brunch te reserveren. Pak eens uit met je gezin, zouden we zeggen!

#2 Hotel Pilar

Leopold de Waelplaats 34
2000 Antwerpen

Prijsklasse: €€€

Behandelt worden alsof je de koning bent? Wat dacht je van een bezoekje aan Hotel Pilar. Waan je in een luxe van eten in hun foodbar en laat je verrassen door alles wat er op het menu te vinden is. Alles op de kaart is gebaseerd op wat je kan vinden in een Parijse-bistro. Al zit je dus niet écht in deze stad op dat moment. Anyway, er is voor ieder wat wils, óók wanneer je geen croissant meer kan zien, omdat je er de afgelopen jaren al teveel hebt gehad. Hoe goed klinkt een sharing chaos menu namelijk. Feta, granaatkroketten, frietjes, chocolademousse; they have it all.

#3 Esco*bar

Quellinstraat 32
2018 Antwerpen

Prijsklasse: €€ – €€€

De ‘Stel je eigen ontbijt samen’ optie is in ieder geval een droom van ons. In plaats van dat je tegen de ober moet vertellen wat je aanpassingen aan een gerecht dienen te zijn, vertel je hem nu exact wat je wil. En dat is dan ook nog de hele bedoeling van het concept wat hier te koop is. Bovendien kan je het zo duur en groot maken als je zelf wil, dus perfect voor zij met een kleinere portemonnee of juist een grote eetlust. De sfeer is gemoedelijk, er is altijd wel wat volk te vinden en er is vaak genoeg ruimte om op een doorsneedag binnen te lopen, zonder te reserveren.

Even een korte FAQ tussendoor, want waarom niet:

Op welke tijden is het gebruiken om te brunchen?
Brunch is gebruikelijk tussen 10:00 uur en 14:00 uur. Het is een flexibele maaltijd die de grens tussen ontbijt en lunch vervaagt, waardoor mensen op een ontspannen manier van beide maaltijden kunnen genieten, vaak later in de ochtend of vroeg in de middag.

Wat mag er niet ontbreken bij een brunch?
Bij een brunch mag een uitgebreide selectie van heerlijk eten zeker niet ontbreken. Typische gerechten die je op een brunchtafel zou kunnen vinden zijn onder andere versgebakken broodjes, croissants, fruitsalades, omeletten, quiches, pancakes, wafels, yoghurt met granola, kaasplankjes en diverse soorten beleg zoals gerookte zalm en verschillende kazen. Daarnaast zijn ook drankjes zoals versgeperste sappen, koffie, thee en soms zelfs een glaasje champagne voor de populaire mimosa’s een must. Hmm…

En hop, door naar andere leuke tentjes!

#4 Jam.

Wolstraat 47A
2000 Antwerpen

Prijsklasse: €€

Jam. in Antwerpen is de ultieme bestemming voor wie op zoek is naar een heerlijke brunchervaring. Gelegen in het hart van de stad, verwent deze gezellige zaak haar gasten met een uitgebreid menu voor ontbijt en lunch. Van heerlijke shakshuka tot verrukkelijke Griekse yoghurt met vers fruit, er is voor elk wat wils. Al helemaal omdat ze werken met een soort ‘all day breakfast’ regeling. De sfeer is warm en uitnodigend, perfect voor een ontspannen ochtend of middag met vrienden of familie. Jam. is niet zomaar een eetgelegenheid, het is misschien wel dé plek waar je je brunchtijd wil doorbrengen.

#5 Kloonies

Kloosterstraat 183
2000 Antwerpen

Prijsklasse: €€€

Dagelijks kan je tussen 9.00 en 13.00u heerlijk komen brunchen bij Kloonies. Op zondag geven ze zelfs de mogelijkheid dit door te trekken naar 14.30u. Amai, dat zijn pas tijden. Het leuke aan dit tentje is dat je echt verschillende soorten ontbijten kan kiezen. Denk aan een fris ontbijt, een maxi ontbijt waar je ‘u’ tegen zegt of eentje die ze ‘klein ontbijt’ noemen. Voor elke eter wat wils, dus. Er wordt namelijk ook bij elk ontbijt aangeboden om het er een vegetarische variant van te maken. Je hoeft dus niet die zalm op te eten, als je dat niet wil.

#6 FelFel

Mechelsesteenweg 37
2018 Antwerpen

Prijsklasse: €€€

Felfel in Antwerpen is een trendy en gezellige eetgelegenheid die bekend staat om zijn heerlijke gerechten met een Midden-Oosterse twist. Gelegen in het bruisende hart van de stad, verwelkomt Felfel zijn gasten met een warme sfeer en een menu vol smaakvolle opties, van gegrilde kebabs tot kleurrijke salades en smeuïge hummus. Felfel is wat dat betreft een culinair juweeltje dat de zintuigen prikkelt en een onvergetelijke maaltijd biedt. Op zondag is het tijd voor brunch, waarbij je nog niet stijl achterover zal slaan van verbazing. Zó goed dat het is. Zolang je maar tussen 10.00 en 16.00u reserveert, tenminste.

We hopen dat we je hebben geïnspireerd voor verschillende brunchplekjes in Antwerpen. Toch op zoek naar een plek om slechts te ontbijten? Kijk dan eens naar deze leuke blog!

Laatste van blog